Privātuma politika

Datu privātuma politika

AS “CEĻU PĀRVALDE” realizējot savus darbības virzienus, nereti ir arī nepieciešamība apstrādāt personas datus. AS “CEĻU PĀRVALDE” savā darbībā ievēro Vispārīgās datu aizsardzības regulas, Fizisko personu datu apstrādes likuma un citos normatīvajos aktos noteiktās prasības attiecībā uz personas datu apstrādes likumīgumu un aizsardzību.

Datu privātuma politikas mērķis ir sniegt informāciju par galvenajiem mūsu veiktajiem personas datu apstrādes nolūkiem, to tiesisko pamatojumu un citu informāciju saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulai Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta nosacījumiem:

Pārzinis: AS „CEĻU PĀRVALDE”. Adrese: Duntes iela 15A, Rīga, LV 1005, reģistrācijas Nr. 40003034263, Tālrunis: 67629431, E pasts: cp@celuparvalde.lv
Personas datu apstrādes pamatnolūki:

  • Grāmatvedības uzskaite;
  • Personāllietu uzskaite (t.sk. apakšuzņēmēju darbinieku uzskaite);
  • Pretendentu uzskaite vakanto darbu vietu aizpildīšanai;
  • Lietvedības dokumentu uzskaite (t.sk. saņemtie un apstrādātie iedzīvotāju iesniegumi, sūdzības, priekšlikumi uc.);
  • Video novērošana.

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums:
Mūsu veiktās personas datu apstrādes likumīgumu nosaka vismaz viens no šādiem pamatojumiem:

  • Datu subjekts ir devis piekrišanu savu personas datu apstrādei vienam vai vairākiem konkrētiem nolūkiem.
  • Apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai aizsargātu datu subjekta vai citas fiziskas personas vitālas intereses.

Personas datu ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.
Personas datu kategorijas: Tikai personas, kuras ir iesaistītas attiecīgā personas datu nolūka īstenošanai.
Personas datu glabāšanas ilgums: glabāšanas ilgums ir atkarīgs no attiecīgā personas datu apstrādes nolūka, nepārsniedzot termiņu, kas ir noteikts Latvijas Republikas tiesību aktos.
Personas datu saņēmēji: Datu subjekts par sevi; AS “CEĻU PĀRVALDE” pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs tikai tādā apjomā, lai apstrādātājs varētu nodrošināt un sniegt pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums). Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.
Datu subjekta tiesības: Datu subjekta tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai, pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz sevi, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību; atsaukt piekrišanu, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana; tiesības kontaktēties un iesniegt sūdzību AS “CEĻU PĀRVALDE” vai Datu valsts inspekcijai.

Video novērošana

Personas datu apstrādes nolūks: Video novērošana.
Pārzinis: AS „CEĻU PĀRVALDE”. Adrese: Duntes iela 15A, Rīga, LV 1005, reģistrācijas Nr. 40003034263, Tālrunis: 67629431, E pasts: cp@celuparvalde.lv
Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta d) apakšpunkts.
Personas datu papildus ieguves avoti: Nav.
Personas datu kategorijas: Personas, kas atrodas video novērošanas zonā.
Personas datu glabāšanas ilgums: līdz 30 dienām.
Personas datu saņēmēji: Datu subjekts par sevi; Pārziņa pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs tikai tādā apjomā, lai apstrādātājs varētu nodrošināt un sniegt pakalpojumu Pārzinim atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums); Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.
Datu subjekta tiesības: Datu subjekta tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai, pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz sevi, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību; atsaukt piekrišanu, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana; Tiesības kontaktēties ar AS “CEĻU PĀRVALDE” un iesniegt sūdzību, t.sk. uzraudzības iestādei – Datu valsts inspekcijai.
Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

Lietvedības dokumentu uzskaite

Personas datu apstrādes nolūks: Lietvedības dokumentu uzskaite (t.sk. saņemtie un apstrādātie iedzīvotāju iesniegumi, sūdzības, priekšlikumi uc.).
Pārzinis: AS „CEĻU PĀRVALDE”. Adrese: Duntes iela 15A, Rīga, LV 1005, reģistrācijas Nr. 40003034263, Tālrunis: 67629431, E pasts: cp@celuparvalde.lv
Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts.
Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.
Personas datu kategorijas: Datu subjekti.
Personas datu glabāšanas ilgums: 5 gadi.
Personas datu saņēmēji: Datu subjekts par sevi; Pārziņa pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs tikai tādā apjomā, lai apstrādātājs varētu nodrošināt un sniegt pakalpojumu Pārzinim atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums); Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.
Datu subjekta tiesības: Datu subjekta tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai, pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz sevi, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību; atsaukt piekrišanu, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana; Tiesības kontaktēties ar AS “CEĻU PĀRVALDE” un iesniegt sūdzību, t.sk. uzraudzības iestādei – Datu valsts inspekcijai.
Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

Grāmatvedības uzskaite

Personas datu apstrādes nolūks: Grāmatvedības uzskaite.
Pārzinis: AS „CEĻU PĀRVALDE”. Adrese: Duntes iela 15A, Rīga, LV 1005, reģistrācijas Nr. 40003034263, Tālrunis: 67629431, E pasts: cp@celuparvalde.lv
Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts; b) apakšpunkts un c) apakšpunkts (Likums “Par grāmatvedību” un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).
Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.
Personas datu kategorijas: Darbinieki.
Personas datu glabāšanas ilgums: Likums “Par Grāmatvedību” (10 gadi – grāmatvedības organizācijas dokumentiem un reģistriem un 5 gadi – attaisnojuma dokumentiem).
Personas datu saņēmēji: Datu subjekts par sevi; Pārziņa pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs tikai tādā apjomā, lai apstrādātājs varētu nodrošināt un sniegt pakalpojumu Pārzinim atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums); Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.
Datu subjekta tiesības: Datu subjekta tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai, pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz sevi, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību; atsaukt piekrišanu, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana; Tiesības kontaktēties ar AS “CEĻU PĀRVALDE” un iesniegt sūdzību, t.sk. uzraudzības iestādei – Datu valsts inspekcijai.
Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

Personāllietu uzskaite

Personas datu apstrādes nolūks: Personāllietu uzskaite.
Pārzinis: AS „CEĻU PĀRVALDE”. Adrese: Duntes iela 15A, Rīga, LV 1005, reģistrācijas Nr. 40003034263, Tālrunis: 67629431, E pasts: cp@celuparvalde.lv
Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts; b) apakšpunkts un c) apakšpunkts (Darba likums un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).
Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.
Personas datu kategorijas: Darbinieki.
Personas datu glabāšanas ilgums: 75 gadi.
Personas datu saņēmēji: Datu subjekts par sevi; Pārziņa pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs tikai tādā apjomā, lai apstrādātājs varētu nodrošināt un sniegt pakalpojumu Pārzinim atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums); Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.
Datu subjekta tiesības: Datu subjekta tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai, pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz sevi, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību; atsaukt piekrišanu, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana; Tiesības kontaktēties ar AS “CEĻU PĀRVALDE” un iesniegt sūdzību, t.sk. uzraudzības iestādei – Datu valsts inspekcijai.
Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

Pretendentu uzskaite vakanto darbu vietu aizpildīšanai

Personas datu apstrādes nolūks: Pretendentu uzskaite vakanto darbu vietu aizpildīšanai
Pārzinis: AS „CEĻU PĀRVALDE”. Adrese: Duntes iela 15A, Rīga, LV 1005, reģistrācijas Nr. 40003034263, Tālrunis: 67629431, E pasts: cp@celuparvalde.lv
Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un b) apakšpunkts.
Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija
Personas datu kategorijas: Pretendenti.
Personas datu glabāšanas ilgums: 2 (divi) gadi.
Personas datu saņēmēji: Datu subjekts par sevi; Pārziņa pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs tikai tādā apjomā, lai apstrādātājs varētu nodrošināt un sniegt pakalpojumu Pārzinim atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums). Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.
Datu subjekta tiesības: Datu subjekta tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai, pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz sevi, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību; atsaukt piekrišanu, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana; Tiesības kontaktēties ar AS “CEĻU PĀRVALDE” un iesniegt sūdzību, t.sk. uzraudzības iestādei – Datu valsts inspekcijai.
Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

Sīkdatņu politika

AS “CEĻU PĀRVALDE” mājas lapas vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”), lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi, kvalitāti un nodrošinātu tās teicamu darbību.

Sīkdatne („cookies”) ir neliela teksta datne, kas tiek nosūtīta un saglabāta Jūsu datorā vai mobilajā ierīcē mājas lapas vietnes apmeklēšanās laikā un ko mājas lapas vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Katrā nākamajā apmeklējuma reizē sīkdatnes tiek nosūtītas atpakaļ uz izcelsmes vietni vai trešās puses vietni, kas atpazīst attiecīgo sīkdatni un ļauj vietnei atcerēties lietotāja izvēlētos iestatījumus nākamajās apmeklējuma reizēs, lai katru reizi tie nebūtu jānorāda no jauna. Papildu informāciju par sīkdatnēm varat iegūt mājas lapā https://www.aboutcookies.org/. Sīkdatnes netiek izmantotas, lai jūs personiski identificētu.

Apmeklējot mūsu mājas lapas vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrājam un izmantojam Jūsu ierīcē saglabātās sīkdatnes. Ja vēlaties, Jūs varat arī sīkdatnes kontrolēt un izdzēst. Informāciju kā to izdarīt varat izlasīt mājas lapā https://www.aboutcookies.org/. Jūs varat izdzēst visas sīkdatnes, kuras ir Jūsu datorā, un lielāko daļu pārlūkprogrammu var iestatīt tā, lai tiktu bloķēta sīkdatņu ievietošana datorā. Taču tādā gadījumā Jums manuāli būs jāpielāgo iestatījumi ikreiz, kad apmeklēsiet tīmekļa vietni, un turklāt pastāv iespējamība, ka daži pakalpojumi un funkcijas nedarbosies.

AS “CEĻU PĀRVALDE” mājas lapas vietnē tiek izmantotas šādas sīkdatnes ar šādiem glabāšanas termiņiem:

Sīkdatne Domēns Sīkdatnes tips Glabāšanas ilgums
2019-02-08-19 .gstatic.com Trešās puses sīkdatne 30 dienas
CONSENT .gstatic.com Trešās puses sīkdatne 2 gadi
_ga .gstatic.com Trešās puses sīkdatne 2 gadi
pll_language www.cpserviss.lv Pirmās puses sīkdatne 1 gads

* – Pirmās puses sīkdatnes tiek uzglabātas uz mūsu mājas lapas infrastruktūras. Tās iespējams atpazīt pēc mūsu mājas lapas domēna nosaukuma. Savukārt, trešās puses sīkdatnes nepieder mums un šādu mājas lapu domēna nosaukumi atšķiras no mūsu mājas lapas domēna. Trešās puses sīkdatnes arī var tikt saglabātas Jūsu ierīcē, no kuras pārlūkojat mūsu mājas lapu. Par šīm sīkdatnēm vairāk var uzzināt, apmeklējot attiecīgās trešās personas interneta vietni. Mēs izmantojam pārbaudītas un uzticamas trešās puses, kā arī regulāri sekojam trešo pušu darbībām, lai nodrošinātu pienācīgu Jūsu personas datu drošību.

Pārzinis: AS „CEĻU PĀRVALDE”. Adrese: Duntes iela 15A, Rīga, LV 1005, reģistrācijas Nr. 40003034263, Tālrunis: 67629431, E pasts: cp@celuparvalde.lv

Ja jums ir kādi jautājumi, ierosinājumi vai sūdzības saistībā ar to, kā mēs apstrādājam izmantojam Jūsu sīkdatnes, lūdzam sazināties ar mums.